Home
Het Boek
De Reis
Abt Emo
Ynskje Penning
Video
Ynskje Penning-van Staalduinen is afgestudeerd historicus en werkzaam als schrijver en beeldhouwer. Naast kinderboeken, schoolboeken en romans schrijft ze het liefst historische romans en thrillers, waarbij ze haar liefde voor de geschiedenis kan combineren met het schrijversvak.

Haar laatste historische roman Stormvloed gaat over de spectaculaire ondergang van het waddeneiland Bosch in het begin van de 80-jarige oorlog. Met de historische jeugdroman Moord op het ijs won ze verschillende prijzen. Voor de historische thriller Emo’s labyrint heeft ze veel onderzoek gedaan in een poging het leven van Emo en de gebeurtenissen van zijn tijd zo waarheidsgetrouw mogelijk te benaderen.

Daarnaast is Ynskje Penning beeldhouwer en heeft een eigen galerie in het centrum van Groningen aan de Uurwerkersgang. In haar vrije werk staan mens- en dierfiguren, realistisch of abstract, centraal. Maar ze is gespecialiseerd in gelijkende portretkoppen en maakt ze in opdracht voor particulieren, bedrijven, overheden en musea.

Heeft u een brandende vraag of wilt u iets kwijt aan de auteur? U kunt haar mailen: klik HIER.

Zie voor de laatste ontwikkelingen en discussies ook de weblog en de nieuws-pagina.

Op www.ynskjepenning.nl vindt u een volledig overzicht van de boeken en beelden van Ynskje Penning.